Feliratkozás hírlevélre

Láttad már milyen az ébredő természet az Ócsai Tájvédelmi Körzet területén?

- Láttad már milyen az ébredő természet az Ócsai Tájvédelmi Körzet területén? Teszi fel a kérdést az OPKE sokat sejtető plakátja, mely a 2013.április 27.-ére szerveződő családi kirándulásra invitálja az érdeklődőt. Amikor a szombaton 10 órára szervezett találkozóra megjelentek gyors számbavétele megtörtént, nagy örömünkre szolgált, hogy még a remélt létszám sokszorosát kitevő (többnyire kisgyermekes családok és baráti társaságok együttese) jött össze.

Bővebben: Láttad már milyen az ébredő természet az Ócsai Tájvédelmi Körzet területén?

Sakk szimultán, ahogy én láttam

 

Azt mondják, hogy a logikus gondolkodás, az előrelátó stratégiai képesség a jó sakkozás alapja. Mi nők talán mintha kevesebbet értenénk a sakkhoz, talán más területen kamatoztatjuk ez irányú képességeinket. Nem így Ivánka Mária Nemzetközi nagymester, aki 2012. október 13-án az Ócsai Polgári Kulturális Egyesület szervezésében, szimultánt adott az ócsai sakkozóknak. 

Szervező társaimmal, Konrád Sándorral, Fraszczak Ryszarddal és Ivánka Vincével nagy izgalommal vártuk a napot, ahol 17 sakkozó ült a sakktáblák mögé és nézett farkasszemet a nagymesterrel.

Bővebben: Sakk szimultán, ahogy én láttam

Az OPKE elnökének beszéde a 2012-es Városi Vigasságon

Hölgyeim és Uraim!
Kedves Gyerekek!

Egy kicsit rendhagyó módon szeretném megnyitni ezt a torta bontást. A minap beszélgettem ismerősökkel, és felvetődött az „Ócsa torta” kérdése is. Elmeséltem, hogy mire készülünk immáron az 5. éve. Megmondom őszintén nagyon meglepődtem, mert nem nagyon tudták, hogy miről beszélek, illetve ha még a tortáról hallottak is, arról azonban, hogy hogyan kerül az asztalra, hogy kik által kerül az asztalra azt már kevésbé. A készítőket minden

Bővebben: Az OPKE elnökének beszéde a 2012-es Városi Vigasságon
© 2012-2013 Ócsai Polgári Kulturális Egyesület
Készítette: Ivánka Vince - Ivemex Kft.; Tárhely: ÓcsaPortál.hu